Rivning pågår!

Dag 3
Rivningen fortsätter och kommer att göra så ett bra tag till. Det blir otroliga mängder avfall. Tur vi har några killar som bara sorterar och kör ut skräp! Rätt avfall ska till rätt container.

Då är vi igång!

Dag 1:
Den 19 juni och vi är äntligen igång! Från och med idag är Sundsgårdens huvudbyggnad en byggarbetsplats och det är hjälm, väst och incheckning som gäller för besökare! Uppe i korridorerna rivs det nu för fullt.

 

Lugnet före stormen?

Fredag eftermiddag, och det råder ett bedrägligt lugn på Sundsgården. Under förmiddagen ställdes ytterligare tre containrar upp på gården (hur många kommer här att få plats?), vid lunch slutade lägret med Barnplantorna och 25 familjer med stojande barn försvann. Sen blev här tyst, väldigt tyst! Under eftermiddagen har det burits och transporterats alla möjliga saker till förvaringscontainrar, och trots det, här är tyst och lugnt! Men, imorgon brakar det löst – då ska hela huset tömmas, från källare till vind.

”Nytt” kök på plats!

Då har det ”nya” köket kommit på plats. Fem moduler med torrförråd, diskrum, kök, kyl och frys. Inredningen är spartansk, men funktionell och har det fungerat för andra ska det säkert fungera här också!

Idag stötte vi på lite patrull….

Dagen började med byggmöte, hela skaran med byggare, vvs-are, elektriker m.fl samlades. Fika och genomgång, nu drar det snart igång på allvar!

Sist på dagen stötte grävgänget på patrull när det tre meter djupa hålet till fettavskiljaren började rasa i sidorna. Det är dock lösningsinriktade grabbar som fäller ett träd för att sedan kunna ta nya tag imorgon!

 

Ny fettavskiljare på väg!

Idag påbörjades arbetet med att lägga ner en ny fettavskiljare till köket. Terrassen på baksidan grävs skoningslöst upp, med säkert löfte om att det ska vara återställt på fredag eftermiddag. På söndag kommer gäster!

Äntligen är vi igång!

Nu har förberedelserna för stambyte och renovering av hotellrum, restaurang och kök i huvudbyggnaden dragit igång. Här läggs grunden för det provisoriska köket som vi ska använda under ombyggnadstiden. Den 19 juni drar vi igång på allvar, och någon gång i september beräknas det mesta vara klart. Det blir en spännande sommar, välkommen att följa vårt arbete här i bloggen!