Tapetsering mm

Dag 59

Elevcaféet är den del som har kommit längst just nu. Innertaket är så gott som klart och tapetsering pågår för fullt. Det blir fint!

Innertak med belysning i restaurangdelen börjar också komma på plats.

Lektionssal omvandlas nu till fläktrum. Här jobbas det intensivt just nu.

Nu börjar det hända saker!

Dag 52

Den senaste veckan har det verkligen börjat hända saker, uppbyggnadsarbetet har kommit igång, och det syns något nytt varje dag.

Nu är alla avloppsrören på plats i de gångar som grävts kors och tvärs i matsalen. Gångarna är igenfyllda och det sista lagret med betong läggs i.

Betongbilen som sprutar in betongen i huset.

Förberedelse för att kunna ”flyta” golvet i elevcafédelen.

Här är ett dörrhål igensatt.

Komiskt! De uppstoppade fåglarna sitter kvar i sina glasmontrar, som för att bevaka att arbetet går rätt till!

Lägesrapport!

Dag 45

Avloppsrören har börjat monteras djupt ner under restauranggolvet. Fallhöjden är viktig!

Ny takarmatur har provats ut ovanför.

Köket, eller är det i en gruva?

Målare i bur! Nu börjar hotellrummen byggas upp igen.

Kaos eller kontroll?

Dag 39

Kommer det nånsin att bli något av det här? Just nu känns det för en icke-byggare bara som ett enda stort kaos. Man river och bygger på golv, tak och väggar – samtidigt!

Men… här ser det ju ut att hända saker! Lite mer ”område under kontroll”.

All rivning snart klart!

Dag 26

Den här veckan har allt rivningsarbete gått in i slutfasen. Allt har löpt på enligt planerna, och arbetet med att montera in nya rör och ledningar har påbörjats.

Men här är faktiskt väldigt tyst!

Dag 19

Det är svårt att tro att det är ett så stort arbete som pågår! Kommer man utanför själva byggarbetsplatsen är det väldigt tyst i resten av huset. Men går man en runda ser man att det hela tiden händer saker.
Nu är t ex hela köket med biutrymmen nerrivet. Här är i stort sett bara bärande väggar och golvet kvar. Där frysarna en gång stod ser det spöklikt mörkt och dystert ut.
Uppe på hotellvåningarna är hela andra våningen nedmonterad, skräpet bortforslat och återuppbyggnaden så smått påbörjad. Hål för ny ventilation har tagits upp, nya avloppsrör ska snart börja dras och nya väggar till badrummen har påbörjats. En första liten aning om att det snart kommer något nytt!